Ga terug

Gerookte kalkoendijen met wintergroenten en spek

Dit is een echt feestmaal als je het mij vraagt. Het is dan ook perfect als hoofdgerecht van je kerstdiner, maar natuurlijk heerlijk op elk moment.
Porties: 4 personen
Auteur: Pitmaster Renzo

Ingrediënten

  • 800 gram Kalkoendijfilet
  • Golden Chicken van Golden BBQ
  • Rechte plakken ontbijtspek
  • 6 Regenboogpenen (normale penen kunnen natuurlijk ook)
  • 2 Paprika's
  • 2 Rode uien
  • Olijfolie

Instructies

  • De kalkoendijfilet kruid je natuurlijk met onze Golden Chicken rub. Gebruik 35 gram van de kruidenmix per kilogram vlees. Laat de kruiden even intrekken. Ik ga zelf altijd voor ongeveer 24 uur.
  • Maak de barbecue klaar voor een indirecte bereiding op ongeveer 160°C.
    Terwijl de barbecue op temperatuur komt ga je de groente voorbereiden.
    Zorg voor een braadslede waar de kalkoendijfilets naast elkaar in passen.
    Schil de penen en snij ze vervolgens in plakjes. Schil de ui en snij deze in grove stukken. Snij de paprika in grove stukken.
    Doe alle groenten bij elkaar in de braadslede, schenk er een beetje olijfolie overheen en doe er wat Golden Chicken bij. Meng het geheel.
  • Als de barbecue op temperatuur is kun je de kalkoendijfilets gaan roken. Dit doe je met appel-, eiken- of pruimenhout. Leg een chunk of wat snippers hout op je hete kolen en rook de kalkoendijfilets gedurende 15 minuten.
  • Als je de kalkoendijen 15 minuten gerookt hebt plaats je de braadslede op de barbecue. Leg de kalkoendijfilets op de groenten en bedek deze met de plakjes ontbijtspek. Vervolgens laat je het geheel op de barbecue staan voor ongeveer 45 á 60 minuten.
    Je kan het geheel van de barbecue afhalen als de kalkoendijen een kerntemperatuur van ongeveer 80°C hebben.
  • Je serveert dit gerecht met je favoriete bijgerechten. Zelf heb ik gekozen voor aardappelpuree en zelfgemaakte cranberrysaus wat heerlijk past bij kalkoen. Eetsmakelijk!