GRATIS VERZENDING VANAF €35,-
4.7 sterren op Trustpilot   4.7 sterren op Trustpilot
Gratis verzending vanaf €35,-
Betaal veilig & achteraf
Gratis sample bij elke bestelling

Sappige kiprollade met Golden Chicken

Sappige kiprollade gekruid met Golden Chicken. Een heerlijk hoofdgerecht, fantastische snack en natuurlijk super lekker als broodbeleg!

Sappige kiprollade met Golden Chicken

Sappige kiprollade gekruid met Golden Chicken. Een heerlijk hoofdgerecht, fantastische snack en natuurlijk super lekker als broodbeleg!
Auteur: Pitmaster Renzo

Ingrediënten

 • 1 kiprollade (voor het gemak haal je een goede rollade bij de poelier, vraag aan de poelier of hij de binnenkant wat minder wil kruiden, het kan namelijk snel te zout worden als je de buitenkant dan ook nog gaat kruiden met een rub)
 • Golden Chicken van Golden BBQ

Instructies

 • Als je het leuk vindt kun je natuurlijk zelf een heerlijke rollade gaan maken. Als je hier nog geen ervaring mee hebt kan dit een uitdaging zijn, maar het is zeker niet onhaalbaar.
  Voor het gemak kun je natuurlijk een goede kiprollade halen bij de lokale poelier. Vraag de poelier of hij een rollade voor je wil maken die aan de binnenkant niet heel erg gekruid is.
  De meeste rollades zijn standaard gekruid aan de binnenkant (ook die van de supermarkt). Houd daar dan ook rekening mee als je de rollade aan de buitenkant gaat kruiden.
  Ik heb zelf aan de poelier gevraagd of hij de rollade wat minder kon kruiden, zodat ik niet zuinig hoefde te zijn met de Golden Chicken rub.
 • Kruid de rollade rondom met onze Golden Chicken rub. Als de rollade binnenin minder is gekruid hoef je niet zuinig te zijn met de rub en zorg je dat er een mooi laagje aan de buitenkant van de rollade is. Laat dit even intrekken voor het beste resultaat, ik houd zelf altijd ongeveer 24 uur aan.
 • Een rollade bereid je indirect op de barbecue. Het is namelijk vrij dik vlees, wat al snel zwart wordt als je het direct boven de kolen bereidt, terwijl de binnenkant dan nog rauw is.
  Zorg voor een indirecte zone van 180°C. Bereid de rollade tot een kern van 72°C. Houd per kilogram vlees rekening met ongeveer 1 á 1,25 uur garingstijd.
  Ik heb de rollade zelf volledig indirect bereid omdat dit voor mij het gewenste resultaat gaf. Je zou ervoor kunnen kiezen om de rollade volgens de reverse sear methode te bereiden. In dat geval gaar je de rollade indirect tot 68°C waarna je deze boven de kolen gaat afgrillen tot een kern van 72°C. Zorg wel dat je de rollade heen en weer rolt, omdat deze anders snel verbrandt.
 • Als de rollade een kern van 72°C heeft bereikt is deze gaar en kan je deze gaan eten.
  Het blijft bij een rollade altijd een kunst om het net er goed af te krijgen.
  Indien je de rollade koud gaat eten, bijvoorbeeld op brood, kun je het net er het beste afhalen als de rollade koud is. Laat de rollade dan na de bereiding dus afkoelen en leg het vervolgens even in de koelkast, zodat het verwijderen van het netje makkelijk gaat.
  Wil je de rollade warm eten? Dan is de makkelijkste manier om het net te verwijderen door deze aan de bovenkant voorzichtig weg te snijden. Het is onvermijdelijk dat je wat van het vel meeneemt bij het verwijderen van het net, maar probeer de tijd te nemen om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
 • Mijn favoriete bijgerechten bij een rollade zijn gegrilde groenten, gevulde paprika's of een frisse salade. Daarnaast doet een aardappelgerechtje als puree, gratin of krieltjes het ook heel goed als bijgerecht.
Winkelwagen

DIRECT 10% KORTING OP JE BESTELLING?

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN ONTVANG DIRECT DE KORTINGSCODE!