Golden Devil stoofvlees
Super simpel maar ontzettend lekker stoofvlees met onze Golden Devil rub!
Porties 6 personen
Ingrediënten
- 1,5 kg runder riblappen (sukadelappen of runderpoulet werkt ook)
- 1 blik tomaten
- 2 rode uien
- 52,5 gram Golden Devil rub
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 kopje water
Instructies
- Het maken van een stoofpot werkt in principe met elke warmtebron. In dit recept maken we gebruik van een braai waar we onze dutch oven in hangen, maar je kunt dit recept natuurlijk ook maken met een driepoot, op je kolen bbq, smoker, gasfornuis en zelfs in de slowcooker.
- We stoken een vuurtje in de braai. Het liefst gebruiken we natuurlijk sekelbos hout omdat we zo een mooi heet kolenbed krijgen wat lang warm blijft. Uiteraard kun je elke houtsoort gebruiken voor deze bereiding. De rooksmaak is bij deze bereiding niet van belang, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.
- Terwijl het vuurtje in de braai ontwikkelt snijden we de riblappen in grote stukken en kruiden we deze rondom met de Golden Devil rub. Met de genoemde hoeveelheid (35 gram rub per kilogram vlees) valt het pitje uit de rub ontzettend mee. Als je de stoof wat pittiger wilt voeg je wat meer van de rub toe. Snipper de rode uien grof.
- In de tussentijd hebben we mooi vuur in onze braai en hebben we al wat kolen die we naar de bereidingskant schuiven. We hebben een haak in de braai waar we de dutch oven aan hangen en vervolgens boven de kolen draaien.
- Als de dutch oven warm genoeg is doen we hier wat zonnebloemolie in en voegen we vervolgens de gesneden en gekruide riblappen toe. We braden de riblappen rondom aan. In principe voegt dit niet zoveel toe aan de smaak van je stoof, maar het zorgt wel voor een mooie kleur. Voeg na 5 minuten de gesneden rode uien toe en bak deze kort mee.
- Als het mengsel een mooie bruine kleur heeft voeg je de tomaten uit het blik toe. Het is afhankelijk van je bereidingswijze hoeveel extra vocht je toevoegt. In onze bereiding voegen we een kopje water toe, maar blijven we controleren of er genoeg vocht in de pan zit om te stoven.
- Plaats de deksel op te pan en zorg dat deze boven de warmtebron hangt. Laat het geheel enkele uren stoven tot het de gewenste structuur heeft. Wij hebben het geheel zo'n 6 uur laten stoven, maar doe het vooral hoe jij het lekker vindt. Controleer met enige regelmaat of er nog genoeg vocht in de pan is om te stoven en voeg een kopje water toe waar nodig. Zorg er ook voor dat je gedurende het stoven genoeg warmte onder de pan houdt.
- Je serveert het stoofvlees met je favoriete bijgerechten. Door het gebruik van de Golden Devil hebben we stoofvlees met een Mexicaans tintje gemaakt, wat dus een perfecte combinatie is met een tortilla of taco. Eetsmakelijk!