Golden Sate burger met Golden Sate mayonaise

Doorgaans grijpen we naar onze Golden Burger mix als we een heerlijke burger willen maken, maar soms wil je iets anders, ongebruikelijks en verrassends. Dennis Nooitgedagt van Neverdagt BBQ dacht hier hetzelfde over en maakte een heerlijke Aziatische burger met onze Golden Sate. Bij zo'n fantastische burger kan een heerlijke topping natuurlijk niet ontbreken, dus maakte hij ook nog eens helemaal zelf een heerlijke Golden Sate mayonaise. Smullen!

Golden Sate burger met Golden Sate mayonaise

Doorgaans grijpen we naar onze Golden Burger mix als we een heerlijke burger willen maken, maar soms wil je iets anders, ongebruikelijks en verrassends.
Dennis Nooitgedagt van Neverdagt BBQ dacht hier hetzelfde over en maakte een heerlijke Aziatische burger met onze Golden Sate. Bij zo'n fantastische burger kan een heerlijke topping natuurlijk niet ontbreken, dus maakte hij ook nog eens helemaal zelf een heerlijke Golden Sate mayonaise. Smullen!
Auteur: Dennis Nooitgedagt van Neverdagt BBQ

Ingrediënten

Burgers

  • 2 ongekruide hamburgers (goede kant-en-klare burgers (TIP: gebruik eens heerlijke Black Angus burgers!) of maak zelf de beste burgers met vers gehakt)
  • Golden Sate van Golden BBQ

Golden Sate mayonaise

  • 4 eidooiers (ongeveer 80 gram)
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1,5 eetlepel Golden Sate van Golden BBQ
  • 2 theelepels sambal manis
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 theelepels gembersiroop
  • 250 ml zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak

Overige burger toppings

  • 2 broodjes (kant-en-klare burgerbuns, harde bollen of maak zelf de lekkerste broodjes naar jouw wensen!)
  • 4 schijven ananas
  • plakken rode ui
  • plakjes augurk
  • ijsbergsla
  • plakjes komkommer
  • atjar
  • kaas
  • 2 eieren

Instructies

Golden Sate burger

  • Kruid de burgers aan de buitenkant met onze Golden Sate mix. Doe dit door aan beide kanten een dun laagje aan te brengen en dit vervolgens even te laten rusten. Voor het beste resultaat laat je de rub een nachtje intrekken, maar minstens een paar uur.
    2 ongekruide hamburgers (goede kant-en-klare burgers (TIP: gebruik eens heerlijke Black Angus burgers!) of maak zelf de beste burgers met vers gehakt), Golden Sate van Golden BBQ

Golden Sate mayonaise

  • Gebruik een keukenmachine, hakmolen, mixer of garde om de ingrediënten voor de mayonaise met elkaar te mengen.
    Draai de eidooiers, citroensap, pindakaas, Golden Sate, sambal, ketjap en gembersiroop fijn tot een samenhangend geheel. Vervolgens giet je de zonnebloemolie er al mixend in een dun straaltje bij. Breng de mayonaise met zout en peper op smaak.
    4 eidooiers (ongeveer 80 gram), sap van 1 citroen, 2 eetlepels pindakaas, 1,5 eetlepel Golden Sate van Golden BBQ, 2 theelepels sambal manis, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels gembersiroop, 250 ml zonnebloemolie, peper en zout naar smaak

Burger bouwen

  • Snij en rooster je broodje, bak de eitjes en grill de gekruide burgers, ananas en rode ui tot deze klaar zijn.
    Bouw vervolgens je burger op met de ijsbergsla, atjar, augurk, burger, kaas, het gebakken eitje, gegrilde ananas, gegrilde rode ui, plakjes komkommer en niet te vergeten; je heerlijke, zelfgemaakte Golden Sate mayonaise!
    Eetsmakelijk!
    2 ongekruide hamburgers (goede kant-en-klare burgers (TIP: gebruik eens heerlijke Black Angus burgers!) of maak zelf de beste burgers met vers gehakt), 2 broodjes (kant-en-klare burgerbuns, harde bollen of maak zelf de lekkerste broodjes naar jouw wensen!), 4 schijven ananas, plakken rode ui, plakjes augurk, ijsbergsla, plakjes komkommer, atjar, kaas, 2 eieren
Winkelwagen