Golden Sate met zelfgemaakte pindasaus
Pitmaster NikkiOp een demonstratie bij Westrienen in Est liet pitmaster Nikki het winkelend publiek kennis maken met onze Golden Sate en haar heerlijke zelfgemaakte pindasaus... Om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
- 2 kg kipdijfilet (TIP: maak ook eens saté van varkenshaas, procureur of buikspek!)
- 130 gram Golden Sate (Golden BBQ)
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 grote ui
- 0,5 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
- 0,5 theelepel laos poeder
- 0,5 theelepel djahé (gemberpoeder)
- 200 ml ketjap manis
- 350 gram pindakaas
- 400 ml water
- 50 gram gemalen kokos
Instructies
- Snij de kipdijfilet in blokjes en meng deze met de Golden Sate kruidenmix. Laat dit bij voorkeur een nacht, maar in ieder geval een paar uur intrekken. Je kunt het vlees lekker bruin bakken in een Dutch Oven, of natuurlijk grillen op je barbecue.2 kg kipdijfilet (TIP: maak ook eens saté van varkenshaas, procureur of buikspek!), 130 gram Golden Sate (Golden BBQ)
- Voor de saus verwarm je een Dutch Oven. Doe hier wat zonnebloemolie in en fruit de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook. Als deze mooi glazig zijn fruit je de specerijen mee zodat alles lekker gaat geuren en de smaken vrijkomen. Hierna voeg je de ketjap manis, de pindakaas, het water en de sambal toe en roer je het geheel goed door tot je een mooie saus hebt. Als laatste voeg je de kokos toe. Je kunt het gegrilde vlees nu weer door de saus roeren en lekker serveren met kroepoek of stokbrood, een salade of rijst.3 tenen knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 grote ui, 0,5 theelepel ketoembar (korianderpoeder), 0,5 theelepel laos poeder, 0,5 theelepel djahé (gemberpoeder), 200 ml ketjap manis, 350 gram pindakaas, 400 ml water, 50 gram gemalen kokos