Oosterse Pulled Pork
Johan_bbq_adventureEen fantastische Oosterse pulled pork gemaakt met de Golden Sate rub.
Benodigdheden
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 2 kg procureur
- 150 gram Golden Sate rub (ongeveer 70 gram per kilo + wat om er doorheen te mengen)
- 2 eetlepels ketjap
- olijfolie
Instructies
- De procureur heb ik de avond van te voren uit de koelkast gehaald en ingesmeerd met olijfolie. Daarna royaal de Golden Sate rub erop en ingepakt met vershoudfolie terug gelegd in de koelkast.De volgende ochtend heb ik de procureur uit de koelkast gehaald en een beetje op kamertemperatuur laten komen. Ondertussen kan je mooi de barbecue op temperatuur gaan brengen. Voor de pulled pork ga je voor een indirecte temperatuur van +/- 110 a 120 graden. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is kan de procureur op de barbecue. Na ongeveer een uurtje heb ik hem heel lichtjes ingesmeerd met wat ketjap. Laat hemlekker garen tot een kerntemperatuur van +/- 74 graden en pak hem dan in, in aluminium folie. Leg terug op de barbecue en laat hem doorgaren tot een temperatuur van 88 a 92 graden. Check met een sate prikker of deze moeiteloos door je vlees gaat, of probeer het voorzichtig op te tillen. Als het bijna uit elkaar valt als je het oppakt, is het gaar. Soms is dat nog niet bij 92 graden en zal je hem er nog even op moeten laten liggen. De hele bereiding duurde deze keer 9 uurtjes, Is je vlees gaar, dan komt het moeilijkste. Pak je vlees uit in een ovenschaal. Vang de sappen van het vlees op en pak je vlees weer strak in, in de folie. Laat het vlees nu een uurtje rusten. Na het rusten kan je beginnen met het ‘pullen’. Trek het vlees uit elkaar en meng met wat rub en nog een beetje ketjap. Je hebt nu een heerlijke Oosterse pulled pork. Lekker op een broodje of op een bao bun met wat ingelegde wortel en zoetzure komkommer.